Η βία και εκφοβισμός υπάρχουν παντού!

imagesΚάπου εδώ ακόμα άλλο ένα σχολικό έτος έφτασε στο τέλος ,όλο αυτό όμως δεν αναιρεί την ύπαρξη της βίας και του εκφοβισμού. Έτσι λοιπόν μην ξεχνάμε πως η βία και ο εκφοβισμός δεν δημιουργούνται μόνο στους χώρους του σχολείου,αλλά και μέσα απο την καθημερινότητα. Υπάρχει:

Ενδοοικογενειακή βία. (Η βία που δημιουργείται στο χώρο του σπιτιού και της οικογενείας ,λεκτική και σωματική)

Πολιτική βία (Η βία που δεχόμαστε από αντίπαλες κομματικές και μη ομάδες για τις απόψεις μας)

Αναίτια βία (Βία χωρίς προφανή ή λογική αιτία)

Κυνηγετική βία (Η βία του κυνηγού προς το θύμα του.Άσκοπος βασανισμός,λανθασμένη μέθοδος θανάτωσης που δεν τηρεί όσα ορίζει ο νόμος)

Σεξουαλική βία
(Η βία η οποία δεν είναι αποδεχτή από το ένα άτομο)

Θρησκευτική βία – Ιερή βία (Η βία η οποία  προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο λόγο θρησκευτικών πεποιθήσεων)

Ψυχολογική βία (Η βία η οποία δημιουργείται από την πίεση ενός ατόμου κάνοντας πράγματα που δεν θέλει)

Καλλιτεχνική βία – βία της τέχνης (Η βία η οποία συνήθως είναι καλοπροαίρετη σκοπός του θύτη είναι η ανάδειξη των δικών του καλλιτεχνικών προτιμήσεων)

Η βία σαν λέξη δεν πρέπει να υπάρχει.Όπως καταλαβαίνετε και εσείς δεν υπάρχει κάτι θετικό. Καταρχάς γιατί να δεχτείς την βία; Και ποιός είναι άξιος να σου την προκαλεί ; ΚΑΝΕΙΣ  Ο μόνος άξιος είσαι εσύ και τα άτομα που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν Και τέλος να  θυμάσαι πως η αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στα μάτια που σε κάνουν να κλαίς από χαρά και από συγκύνηση όχι από απειλές και εκφοβισμούς όλοι αξίζουν το χαμόγελό σου αλλά κανείς τα δάκρυα σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *