Κανένας δεν θα μας πάρει τα όνειρα, κανένας δεν θα σβήσει το χαμόγελο μας.

Το προηγούμενο άρθρο μας ήταν μικρό και περιεκτικό σκοπός του ήταν αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα που έθεσα να απαντηθούν ξεχωριστά στην σκέψη του καθενός.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα είδος βίας που είναι αρκετά επίκαιρο.
Δεν είναι άλλη από την πολιτική βία την οποία βιώνουμε εμείς και οικογένειες μας καθημερινά…
Πρόκειται για την οικονομική και κοινωνική πίεση του κράτους προς τις οικογένειες μας με σκοπό την μη ομαλή λειτουργία του οικογενειακού θεσμού.
Όλα αυτά δημιουργούν μια αναστάτωση καθώς οι γονείς δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους , έτσι μπορεί αυτό το ξέσπασμα να το βιώσουν τα παιδιά. Και καμιά φορά να είναι τα θύματα αυτής την πολιτικής βίας .Η βία αυτόματα αλλάζει όνομα και ονομάζεται ψυχολογική ή πιο απλά λεκτική καθώς οι γονείς αυθόρμητα νομίζοντας πως αυτό που κάνουν είναι καλό, δηλαδή να πιέζουν τα παιδιά τους να διαβάζουν γιατί έτσι μόνο θα βγουν από την αδιέξοδο. Ναι όντως έχουν δίκιο απλά ο τρόπος αυτός πιέζει λάθος το παιδί με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πιο ξέσπασμα είναι αυτό και δυστυχώς πολλά παιδία νομίζοντας πως θα αποτύχουν αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην ζωή τους… Αυτό όμως είναι ΛΑΘΟΣ και μη αποτελεσματικό καθώς η αφαίρεση της ζωής μας δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη από την οικογένεια μας του φίλους μας και τα άτομα που είναι δίπλα μας.

Καμία λανθασμένη πολιτική εξουσία δεν θα μας βάλει σε αυτή την άσχημη διαδικασία..
Κανένας δεν έχει την δύναμη να αφαιρέσει με τέτοιον τρόπο μια ζωή..
Κανένας δεν θα μας πάρει τα όνειρα κανένας δεν θα σβήσει το χαμόγελο μας
και κανένας από αυτούς που δημιουργούν το δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα με τα δικά τους συμφέρονται δεν είναι άξιος να μας φέρει στην αδιέξοδο.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…

Το άρθρο το έγραψα με αφορμή την αυτοκτονία του 18 μαθητή την ημέρα έναρξης των πανελληνίων.Αλλά μην ξεχνάμε πως αυτά δεν γίνονται μόνο σε αυτό το διάστημα αλλά γίνονται καθημερινά
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και καλά αποτελέσματα..

Και ιδιάιτερα θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην αγαπημένη μου ξαδέρφη που έχει μπει και αυτή σε αυτήν την διαδικασία!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ..images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *